Rodičovské skupiny

•      Základní cíle:

zajištění komplexní péče o celý rodinný systém

poskytnout rodičům dětských klientů prostor pro ventilaci emocí, k opracování jejich potřeb a aktivizaci

•      Základní rámec skupiny je podpůrně – edukativní

skupina by měla umožnit ventilaci, sdílení a poskytnutí prostoru pro práci na vlastních tématech

•      Zařazení do skupiny ambulantních klientů je dobrovolné, je založeno na individuálním kontraktu.
  •      Pro zákonné zástupce dětí v programu našeho oddělení celodenní péče je na základě smluvního kontraktu účast v rodičovské skupině žádoucí, nicméně rovněž dobrovolná.

• Setkávání rodičovské skupiny ambulantních klientů se koná jednou za 14 dní v úterý na půdě SVP Kamenomlýnská od 16:30 do 18:00. Účast je bez dětí. Scházejí se jen rodiče.

Rodičovská skupina  RS 1

Setkávání individuálních členů letošní rodičovské skupiny RS1 zahajujeme v úterý 9.10.2018 a scházet se budeme vždy v liché úterky od 16:30 do 18:00.

Termíny: 9.10.,23.10., 6.11., 20.11., 4.12., 18.12., 15.1.2019, 29.1., 12.2., 26.2., 12.3., ...

Rodičovská skupina RS 2 (párová účast)

Setkávání letošní párové rodičovské skupiny RS2 zahajujeme v úterý 16.10.2018 a scházet se budeme vždy v sudé úterky od 16:30 do 18:00.

Termíny: 16.10., 30.10., 13.11., 27.11., 11.12., 8.1.2019, 22.1., 5.2., 19.2., 5.3., ...

Vedení obou RS zajišťují Mgr. Skotálková a Mgr. Kurdiovský

Paralelní skupiny rodiče + děti

... o zahájení a členství pro nový školní rok budeme informovat na konci září 2018

Vedení: Mgr. Sponarová, Mgr. Janáček, Bc. Jurová

Z reflexí účastnících se rodičů:

V čem vnímáte po ukončení programu přínos?

"Zvýšilo se mi sebevědomí, ... jiný a pozitivnější pohled na situaci, větší přijetí sebe i dcery, ... změna v myšlení o věci, ... posun ve nímání zásad a vnitřní nejistota díky změně pohledu na tresty, ... zjištění, že v tom nejsem sama a některé věci už neřeším unáhleně hned, ... soucítící okolí, přála jsem si ulevit si a poslouchat, jak to klape jinde, ... vzájemné sdílení, ... získání rad a zkušeností, ...naučila jsem se řešit věci s větší rozvahou a důsledností-zlepšila se komunikace s dětmi, ...lepší porozumění, ...větší zamyšlení se nad tím, co říkám a jak to říkám. Vnímám to, co jsem dřív neviděl, ...vím už, co dělám špatně, ...více přemýšlím nad svým jednáním, ... jiné názory a odborné rady v atmosféře bez předsudků a v ovzduší porozumění, ...získání nadhledu, konkrétních rad a informací o možných přístupech, ...optimistický a povzbuzující způsob hodnocení dětí, ..."

Zájemce o zařazení prosíme o nezávazné informace ve formuláři níže. Děkujeme a těšíme se na spolupráci.

Formulář pro zájemce o členství v rodičovské skupině

Abychom nabídku mohli nastavit maximálně pro Vaše potřeby, prosíme o Vaše informace a náměty