Rodičovské skupiny

•      Základní cíle:

zajištění komplexní péče o celý rodinný systém

poskytnout rodičům dětských klientů prostor pro ventilaci emocí, k opracování jejich potřeb a aktivizaci

•      Základní rámec skupiny je podpůrně – edukativní

skupina by měla umožnit ventilaci, sdílení a poskytnutí prostoru pro práci na vlastních tématech

•      Zařazení do skupiny ambulantních klientů je dobrovolné, je založeno na individuálním kontraktu.
  •      Pro zákonné zástupce dětí v programu našeho oddělení celodenní péče je na základě smluvního kontraktu účast v rodičovské skupině žádoucí, nicméně rovněž dobrovolná.

• Setkávání rodičovské skupiny ambulantních klientů se koná jednou za 14 dní v úterý na půdě SVP Kamenomlýnská od 16:30 do 18:00.

RS 1 Práci a setkávání zahajujeme v úterý 3.10.2017 v 16:30. V roce 2018 zahajujeme v úterý 9. ledna a nadále se scházíme v sudé úterky od 16:30 do 18:00 (kromě státních svátků, prázdnin a upozornění v Aktualitách).

RS 2 (párová účast) Práci a setkávání zahajujeme v úterý 24.10.2017 v 16:30. V roce 2018 zahajujeme v úterý 16. ledna a nadále se scházíme v liché úterky od 16:30 do 18:00 (kromě státních svátků, prázdnin a upozornění v Aktualitách)

Vedení obou RS zajišťují Mgr. Skotálková a Mgr. Kurdiovský

Paralelní skupiny rodiče + děti

Rodiče pracují pod vedením Mgr. Janáčka a Bc. Ilony Jurové samostatně.

Stejně tak paralelně ve stejném čase i děti (zpravidla 1. stupeň ZŠ), a to pod vedením Mgr. Rájové a Mgr. Sponarové.

Obě skupiny se scházejí vždy v úterý od 14:00 do 15:00, a to v termínech:

27.2., 6.3., 13.3., 3.4., 10.4., 17.4., 24.4.(jednorázová výměna vedoucích), 15.5., 22.5.(společné závěrečné setkání).

Z reflexí účastnících se rodičů:

V čem vnímáte po ukončení programu přínos?

"Zvýšilo se mi sebevědomí, ... jiný a pozitivnější pohled na situaci, větší přijetí sebe i dcery, ... změna v myšlení o věci, ... posun ve nímání zásad a vnitřní nejistota díky změně pohledu na tresty, ... zjištění, že v tom nejsem sama a některé věci už neřeším unáhleně hned, ... soucítící okolí, přála jsem si ulevit si a poslouchat, jak to klape jinde, ... vzájemné sdílení, ... získání rad a zkušeností, ...naučila jsem se řešit věci s větší rozvahou a důsledností-zlepšila se komunikace s dětmi, ...lepší porozumění, ...větší zamyšlení se nad tím, co říkám a jak to říkám. Vnímám to, co jsem dřív neviděl, ...vím už, co dělám špatně, ...více přemýšlím nad svým jednáním, ... jiné názory a odborné rady v atmosféře bez předsudků a v ovzduší porozumění, ...získání nadhledu, konkrétních rad a informací o možných přístupech, ...optimistický a povzbuzující způsob hodnocení dětí, ..."

Zájemce o zařazení prosíme o nezávazné informace ve formuláři níže. Děkujeme a těšíme se na spolupráci.

Formulář pro zájemce o členství v rodičovské skupině

Abychom nabídku mohli nastavit maximálně pro Vaše potřeby, prosíme o Vaše informace a náměty